Title

Title
Image description goes here
More information

Copyright © MEBELBOX 2011. Daniel Georgiev - web design. All rights reserved.™
МЕБЕЛИ ЗА ВСЯКО МЯСТО
   МАТЕРИАЛИ ЗА МЕБЕЛИ.
   ПЛОТОВЕ И ТЕРМОПЛОТОВЕ.
   Най-често използвани са плотовете от дървесни частици. С покритие от гетинакс. Това покритие осигурява характеристиките - твърдост и относителна устойчивост на температура на плота. Затова се срещат и под наименованието термоплот. Произвеждат се в стандартни дебелини - 28, 30 , 38, 40мм., дължини - от 4 - 4,3 м. и ширина 60 см. Вече има производители, които могат да изработят плот с нестандартни размери - най-вече по ширина и формиране, т.е. по размери на клиента. За бар-плотове, ъглови мивки и т.н.
  Различните размери на дебелината на плота се констатира предимно при визуално възприемане. Самото покритие може да бъде гланцово, матово или релефно. Също и с 3D ефекти. Рядко се срещат с матово-грапаво покритие. По известни и надеждни са марките DUROPAL, GETALIT, AKRITAS.
  Споменатия вид плотове са косвено зависими от вода и висока температура. За предпазване на участъци /стенен панел/, подложени на високи температурни влияния, може да се постави и панел от инокс.
  Освен плотове за кухни от дървесни частици, могат да се ползват и плотове, направени от силно водоустойчиви и твърди дървесни видове, технически камък или естествени камъни /мрамор/.

обратно >>